Cand vine vorba de mobilarea unei locuinte , gusturile nu se discuta , dar este foarte important ca mobila aleasa sa fie practica si folositoare , nu doar estetica si de aceea am sa va prezint cateva sfaturi cu privire la aranjarea spatiului de locuit cat mai facil si mai elegant .

Cand ne gandim la un apartament cu 2 camere lucrurile stau foarte simplu , dar cand apare si un copil si trebuie sa integram in spatiu si un bebelus totul se complica . Intr-o familie fara copii decoratiunile sunt bine venite , se pot umple spatiile din dulapuri cu poze sau carti , dar famiile cu copii stiu ca nu trebuie sa existe nimic interesant in spatiul unde poate ajunge un copil pentru ca pot deveni periculoase pentru cel mic.

Bucataria este cel mai usor , dar si cel mai scump spatiu de mobilat , cel mai bine ar fi sa fie alese dulapurile de bucatarie dupa gusturile fiecarei persoane , dar tineti minte ca veti gati constant in acel spatiu deci ar fi bine sa alegeti materiale usor de curatat si durabile , pentru ca nimeni nu isi doreste sa renoveze o bucatarie o data la 2 ani . Alege si aparatura de calitate pentru a evita accidentele de tipul incendiilor sau inundatiilor pentru ca un electrocaznic foarte ieftin poate fi si periculos.

Sa trecem acum in living , acest spatiu ar trebui sa fie cat mai spatios pentru ca acolo o sa petreceti cel mai mult timp si nu va doriti ca in drumul vostru sa aveti o piesa de mobilier dare sa va obstructioneze calea . Aici trebuie sa existe o canapea , de preferat dintr-un material care se intretine si curata usor , pentru ca se pot intampla accidente cum ar fi o pata de cafea sau de suc sau chiar de vin . Pe langa aceasta pot exista si unul sau doua fotolii mici , o masuta de cafea si un tv . Daca nu luati masa in bucatarie ar fi bine ca masa pe care o folositi sa fie asezata undeva unde sa nu incurce tractoriile de deplasare si incercati sa luati o masa care se pateaza greu sau sa folositi o fata de masa .

READ  Care sunt beneficiile mierii?

In dormitor exista posibilitatea ca spatiul sa fie limitat , puteti opta pentru un pat si doua comode si un dulap pentru haine , incercati sa salvati cat mai mult din spatiu pentru a nu va simti inchisi intr-o cutie. In dormitoarele copiilor ar trebui sa aveti grija ce fel de dulapuri folositi , de preferat sunt acelea care se prind de perete pentru a nu cadea accidental peste copil , pe langa acestea asigurati-va ca are si un loc in care se poate relaxa , fie ca este un pat sau un scaun confortabil de birou , acestia trebuie sa beneficieze de un confort destul de mare si de intimitate , asa ca optati pentru draperii sau jaluzele exterioare .

Incercati sa evitati draperiile , acestea dau aspectul unei case inchise si diminueaza spatiul , pentru intimitate se pot folosi jaluzelele exterioare care dupa parerea mea sunt foarte utile . Tine-ti minte sa alegeti materiale usor de curatat pentru ca o sa va scada din timpul de curatenie de fiecare data.