Trandafirii sunt flori populare, cunoscute pretutindeni, ei insenineaza zilele prin simbolistica lor si incanta simturile prin parfumul lor minunat. In lume exista nenumarate specii de trandafiri, care mai de care mai spectaculorsi. Sunt trandafiri cu talie mica sau mijlocie, cu flori mici sau mari, simple sau duble, trandafiri multicolori, alb, galben si roz rosu, visiniu, violet si negru. La modul general trandafirul este considerat floarea iubirii si a romantismului, insa in functie de culoarea lor, acesta poate transmite mesaje diferite, tinand cont de ocazia cu care sunt oferiti dar si de nuanta definitorie.

*Trandafirul rosu, o dovada de iubire

Dupa cum rosul este o culoare inflacarat, trandafirul rosu este un simbol al iubirii, romantismului si a pasiunii, fiind considerat  cel mai de pret cadou pentru cei care vor sa-si arate dragostea fata de iubite sau sotii. Trandafirii pot fi oferiti in buchete minunate, indiferent de numarul lor, insa 12 este cifra cea mai populara, care semnifica dragoste profunda.

*Trandafirul roz,  apreciere

Un trandafir roz este incantator, in special pentru iubitoarele de roz, semnificatiile lui fiind diferite in functie de nuanta rozului, fiecare avand propriile semnificatii. Trandafirii care au o nuanta de roz inchis inseamna apreciere, recunostinta si multumire, in timp ce trandafirii de un roz mediu inseamna bucurie, felicitari pentru o reusita in viata, iar cei deschisi la nunata sunt asociati blandetii si admiratiei. Surprinzator insa adevarat este faptul ca primul trandafir roz a aparut prima data cu 40 de milioane de ani in urma cand trandafirii roz erau crescuti in gradinile Imperiale din China.

*Trandafirul alb, simbol al inocentei si puritatii

READ  Care sunt cei 3 Tarabostes de piatra ai Romaniei?

Trandafirii albi sunt asociati cu noi inceputuri, un capitol nou din viata, casatorie, ei transmit gandurile de bine si optimism.

*Trandafirul galben, floarea prietenie

Multi ar zice ca nu e adevarat deoarece considera ca trandafirul galben semnifica gelozie, insa acesta reprezinta un simbol al prieteniei, al bucuriei si al starii de bine. Trandafirii galbeni sunt alegerea potrivita pentru a transmite felicitari, insanatosire grabnica si in special pentru cei care vor sa arate ca au o prietenie adevarata.

*Trandafirul portocaliu, simbol al entuziasmului si pasiunii

Trandafiri portocalii transmit entuziasm, pasiune sau recunostinta, intr-un mod elegant si rafinat. Un buchet de trandafiri portocalii este de-a dreptul incantator, deoarece este o culoare mai putin obisnuita pentru trandafiri, de aceea reprezinta o alegere atipica, care atrage atentia in mode deosebit.

*Trandafirul in culoarea lavandei, dragoste la prima vedere

Acesta este ideal pentru momentul in care vreti sa va exprimati dragostea fata de o persoana. Reprezinta o alegere indrazneata, pentru ca trandafirul in aceasta nuanta semnifica dragoste la prima vedere, simbolizand fascinatie si adoratie.

*Trandafirul albastru, un simbol al misterului

Trandafirul albastru nu este obtinut in mod natural, astfel ca difera de toate celelalte soiuri. Acestea este considerat un simbol al misterului si are o semnificatie aparte. Daca daruiti cuiva un buchet de tranadafiri albastri inseamna ca va exprimati pasiunea pentru acea persoana, insa stiti ca acea persoana nu se lasa usor cucerita.